Jõulupakkide tellimise aeg on käes

Kätte on jõudnud oktoobri keskpaik ja see tähendab, et juba tuleb hakata mõtlema jõulupakkide tellimisele, eriti siis kui on soov neid soetada Hiinast, USAst või mujalt kaugemalt. Kogu maailma logistika sõlmpunktid on arvestanud saadetiste suuremahulise kasvuga just jõulueelsel perioodil ning siinkohal ei ole ka Omniva mingiks erandiks.

Eelmisel aastal kasvasid jõulueelsel perioodil pakimahud võrreldes tavapärasega mitmekordseks ning seetõttu võivad ka tänavu tarneajad välismaistest e-poodidest, eelkõige aga AliExpressist, mõnevõrra pikemaks venida. Hiina suurim veebipood tagab siiski, et maksimaalne tarneaeg ei oleks pikem kui 60 päeva ning tegelikult on lootus oma pakk kätte saada oluliselt kiiremini. Kiiremale tarnele aitab kaasa ka üha tihedam lennutransport Eesti ja Hiina vahel. Sellegipoolest ei garanteeri see viivituste puudumist.

Meil on mõned soovitused ja näpunäited, kuidas tellida oma saadetised nii, et need võimalikult murevabalt jõulude eel kohale jõuaks.

Veendu, et:

  • Tellid oma pakid aegsasti arvestades kaupluse maksimaalseid võimalikke tarneaegu, sest jõulude eel kasvavad pakimahud mitte ainult Omnivas vaid kogu maailma logistika- ja postiettevõtetes, mistõttu võivad tavapärased tarneajad mõnevõrra pikemaks venida. Väga tõenäoliselt läheb kõik palju kiiremalt ja lihtsamalt, aga nagu vanasõna ütleb – parem karta, kui kahetseda.
  • Jälgid välismaa e-poodidest tellides kauba tarnetingimusi – tasuta transpordiga jõuab saadetis kliendini kindlasti aeglasemalt kui näiteks tasulise kullerteenusega. Paljud veebipoed teatavad täna kliendile ka eeldatava kohaletoimetamise kuupäeva.
  • Tutvud ka kauba tagastustingimustega, et mitte sattuda ebameeldiva üllatuse osaliseks kui toode peaks osutuma mittesobivaks.004
  • Tellitud kaup ei oleks keelatud ega eritingimustega saadetiste nimekirjas. Keelatud ja eritingimustel edastatavate saadetiste nimekirja leiab SIIT.
  • Oled märkinud saadetise saaja kontaktandmed õigesti (telefoninumber koos suunakoodiga, aadress koos korrektse sihtnumbriga ning maja ja korteri numbriga).
  • Oled tutvunud ja arvestanud võimalike tolliprotseduuride ning lisatasudega (loe ka meie postitust muretutest tolliprotseduuridest). Osade internetimüüjate tellimiskeskkondadel on märge, et hind sisaldab kõiki makse ( s.h impordimakse). Tegelikult kehtib selline kokkulepe enamasti vaid üksikute transpordiettevõtete kohta, kellega on kaupmees teinud erilepingu. Kui lepingut vedajaga sõlmitud ei ole tuleb vaatamata lubadusele kauba kättesaamiseks tasuda maksud.
  • Oled avatud suhtleja ja telefoni teel kättesaadav. Juhul, kui Sinu saadetis viibib, siis tea, et lahendame need nii kiiresti kui võimalik. Saame teha seda alles siis, kui saadetis on jõudnud reaalselt Omnivasse.
  • Valid sulle sobivaima kättetoimetuskanali. Näiteks Hiina suurimast e-kaubamajast Aliexpressist ostetud kaupade mugavamaks kättesaamiseks on Omniva loonud võimaluse tellida kaup ilma igasuguse lisatasuta sobivasse pakiautomaati. AliExpressi kauba pakiautomaati tellimiseks tuleb registreeruda Omniva veebilehel. Samast leiab ka juhendi, kuidas tellimust vormistada ja kaup pakiautomaati tellida.

Soovime põnevaid ostuelamusi ja kannatlikku meelt!

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga