OmnIThon – IT praktika Omnivas

Kolm nädalat tagasi alustasid neli andekat IT praktikanti Omnivas suvepraktikat. Mida nad teevad, miks ja kuidas?

Omniva on praegu suures muutumises ning otsime pidevalt viise, kuidas oma tegevusi efektiivistada. Seetõttu oleme loomas iseorganiseeruvaid tootetiime, kes töötavad algusest lõpuni oma tiimis kindlate toodete valmissaamise nimel. Oluline on, et sellisel agiilsel organisatsioonil oleks ka hea sisemine infrastruktuur, kuidas omavahel suhelda. Seda selleks, et oleks reaalajas teada, millise probleemiga erinevad tootetiimid tegelevad ning kui kaugel nad selle projektiga on.

Meie IT praktikandid moodustavad neljakesi samuti iseseisva tootetiimi ehk loovad algusest lõpuni ise ettevõtte jaoks vajaliku tööriista. Läbi selle tööriista hakkab info liikuma ettevõtte siseselt efektiivsemalt, sest on reaalajas näha, millega erinevad tootetiimid paika pandud prioriteetide raames tegelevad, mis on ootel ja mis vajab kohest reageerimist.

Praktikandid teevad läbi terve toote arengu elutsükli – vajaduste väljaselgitamine, prototüüpimine, oma idee pitchimine, toote arendamine, tellijaga konsulteerimine, tagasiside saamine, toote parandamine. Samuti saavad kõik praktikandid olla tootetiimis erinevates rollides, nagu näiteks tooteomanik või scrum master. Praktikantide mentor Kaspar Eding (Omniva tootejuhtimise juht) ning tehnoloogiatiim toetavad praktikante nii palju, kui on vaja, kuid neid julgustatakse töötama võimalikult iseseisvalt.

Neli praktikanti said ülesandeks ehitada tööriist valmis nende praktikaperioodi lõpuks ehk 31. augustiks.

Üks praktikantidest, Simo Jaanus, sõnas et praktikale tulles oli tema peamine ootus saada reaalset töökogemust ning näha, kuidas käib töö suures ettevõttes. „Kolme nädala jooksul on mul palju parem ettekujutus ettevõtte toimimisest ja struktuurist. Küll aga oli positiivses mõttes üllatav see, kui palju vastutust meile kohe anti! Enne praktikale tulekut arvasin, et probleem on juba välja selgitatud ning praktikantide ülesandeks saab vaid lahenduse realiseerimine. Kuid tegelikult kuulub meie ülesannete hulka probleemist arusaamine, millega kaasneb palju suhtlemist-uurimist oma tiimiga ja teiste asjaosalistega.“

Alguses oli praktikantidel hulgaliselt kohtumisi muuhulgas ettevõtte juhatusega ja pakiautomaatide tiimiga. „Uurisime, millist informatsiooni nad igapäevaselt vajavad ja milliste probleemide ees nad seisavad, kui info ei jõua nendeni aegsasti,“ selgitas Simo. „Pärast neid kohtumisi analüüsisime kõiki vastuseid, seega on meil nüüd olemas visioon, mida me teeme ja kelle jaoks. Selle info põhjal saime hakata toodet prototüüpima. Esmalt valisime mõned ülesanded, mida me uskusime, et suudaksime 3 päevase sprindiga ära teha. Saime hakkama ning panime kirja ka kõik, mis läks hästi ja mida teinekord paremini!“

Sprint 1.jpg

Hoiame suve jooksul IT praktikantide tegemistel silma peal ning jagame nende õnnestumisi! Jälgi kõiki Omniva praktikante ka Instagramis: www.instagram.com/omnivaeesti.