Kuidas garanteerida edu tööle kandideerides?

Oled uute väljakutsete otsingul ja vajad julgustavaid näpunäiteid uuele töökohale kandideerimiseks? Meie värbaja Anastasia Zorina kaardistas peamised nipid, kuidas edukalt tööle kandideerida.

Korralik CV on kõige alus

CV-ga jätad tööandjale endast esmamulje. Oluline on, et CV ei oleks liiga pikk ja lohisev – pikka CV-d lugedes kaob huvi ning paljud varasemad kogemused võivad kandideeritavale ametikohale vastuolus olla. Koolituste ülesloetlemisel tuleks kirjutada üles vaid need koolitused, mis võiksid kandidatuuri teistest ettepoole tuua. Soovitatav on töökogemus välja tuua kronoloogilises järjekorras – kui kõik on segamini, siis on tööandjal raske lugeda ning tekib segadus. Ole veendunud, et põhiandmed oleks üle kontrollitud (telefon, e-mail), sest see on kõige olulisem osa.

startup-593327.jpg

Ära mõtle enne vestlust üle

Enne vestlusele suundumist mõtle läbi küsimused, mida soovid esitada tööandjale. Koha peal ei ole mõttepausid keelatud, aga endal on mugavam, kui küsimused on varasemalt valmis mõeldud. Soovitatav on tutvuda ettevõttega enne vestlust, sest sellega näitad sa tööandjale, et oled teinud taustauuringut ja hoiad end toimuvaga kursis. Peamine on, et jääd iseendale kindlaks ning näitad üles huvi ametikoha vastu – näita, et see ametikoht on see, mis silma särama paneb. Tutvu ka Omniva personaliosakonna Liselli ja Ulvi eduka vestluse meelespeaga: 5 nippi, kuidas tööintervjuu eel rahulik meel ja mõtlemisvõime säilitada

Jää ausaks

Kõige olulisem on jääda ausaks. Räägi alati tõtt, sest varem või hiljem ujub ebaõige jutt pinnale. Julge rääkida nii enda positiivsetest kui negatiivsetest külgedest. Näita end alati selles valguses, milline sa päriselt oled!

Kui oled uute väljakutsete otsingul ja tunned, et Omnivas töötamine võiks olla midagi Sinule, siis tutvu meie vabade tööpakkumistega www.omniva.ee/too