Töötaja heaolusse panustamine tasub end ära

Miks tasub panustada töötajate heaolusse? Vastus on lihtne. Pühendunud ja rahulolevad töötajad loovad rohkem väärtust, soovitavad ettevõtet parimatele kandidaatidele ja teevad kliendid õnnelikumaks. Seega on töötajate heaolu meile väga oluline.

Töötajate heaolu kui eesmärk püsib ühena olulisematest kindlasti nüüd ja edaspidi. Töötajatena tahame täna tunda end väärtustatuna, õiglaselt kohelduna, teha tähendusega tööd ning anda ühiskonnale midagi tagasi. Tihti on see juba olulisem kui konkreetne palganumber. Organisatsioonidele seab see põnevaid väljakutseid, sest isegi kui me teame, kuidas on õige, tekitame juhtidena sageli oma käitumisega töötajates kahjuks vastupidise tunde. Tegemist on hoomamatult võimalusterohke ja põneva maailmaga, kus kõrvuti juhtimisoskustega loeb üha enam inimlik empaatia, loovus ja paindlikkus. Saame tänulikud olla, et töötajate tagasiside tööandjate pingutustele nende heaolu nimel on kiire ja seda on võimatu mitte märgata – kui välja ei tule, leitakse uus tööandja. Saame uued võimalused ja tihti ka uued juhid, kui nö. vanakooli mustrid enam muutuda ei luba.

Meil Omnivas ei ole veel kõik nii nagu tahaksime, kuid panustame töötajate heaolusse pidevalt ja usume, et iga järgnev aasta on parem kui eelmine. Me proovime ja katsetame, vahel ka eksime, kuid kõik eksimused annavad meile teadmise, kuidas ja kuhu edasi liikuda.

Kai Kell

HR partner