Pakiautomaadid pakuvad nüüd ka digitaalset kviitungit

Alates 2020 jaanuarist pakuvad enamik Omniva pakiautomaate kliendile soovi korral ka digitaalset kviitungit. Paberivaba kviitungi saab otse automaadist oma meilile saata.

Omniva uuema põlvkonna automaadid, mis moodustavad Eesti pakiautomaadi-võrgustikust üle poole, pakuvad nüüdsest eraklientidele võimalust peale kaardimakset saata paberivaba kviitung oma e-mailile. (Uue põlvkonna automaatide nimekiri)

Lisaks kliendimugavusele, muudab digitaalne kviitung ostuprotsessi ka keskkonnasäästlikumaks. Eestis väljastatakse aastas ligi 400 miljonit paberkviitungit, mille trükkimiseks kulub 20 tonni paberit – selle valmistamiseks omakorda keskmiselt 300 puud, üle 180 barreli nafta ja 1440 tonni vett, ning trükkimisest tekib lisaks ligi 20 tonni jäätmeid.

Klientidele jääb alles ka võimalus soovi korral  kviitung kohapeal printida.

Digitaalse kviitungi saatmiseks e-postile tuleb pakiautomaadi lõpukuval vajutada nupule „Saada kviitung e-postile“. Nupp on kuvatud ainult juhul, kui klient tegi pakiautomaadis kaardimakse.

PA_ekviitung3

Järgmisel kuval tuleb sisestada e-posti aadress ning vajutada „Sisesta“.

PA_ekviitung2

Seejärel avaneb e-posti aadressi kinnitamise kuva. Kui e-posti aadress on korrektne, siis tuleb vajutada „Kinnita“. E-posti aadressi on võimalik muuta vajutades „Katkesta“.

PA_ekviitung

 

Mida teha kui…

  • … vajutan „Prindi kviitung“, aga selgub, et pakiautomaadi printer ei saa mingil põhjusel kviitungit anda. Kas sel juhul saan ikka uuesti valida e-maili variandi?

Jah, klient saab valida digitaalse kviitungi saatmise e-posti aadressile. Kui kõik töökorras saab klient kasutada mõlemat varianti ehk nii printida kui ka e-mailile saata.

  • … sisestasin pakiautomaadis kogemata vale e-maili aadressi? Kuidas saan kviitungi siiski õigele e-mailile?

Sel puhul tuleks pöörduda oma pakikoodiga meie klienditeeninduse poole, kes otsib õige kviitungi pakikoodi abil üles ning saadab Teie korrektsele meiliaadressile.