Omniva avas uue sorteerimiskeskuse ja kontori Lätis

Selle aasta 1. juunist asuvad Omniva Läti kontor ja sorteerimiskeskus naaberriigi kõige energiatõhusamas logistikakeskuses – Mārupes asuvas Green Parkis. Uuel territooriumil on Läti kõige moodsam pakkide sorteerimiskeskus ja Omniva on omakorda investeerinud 350 000 eurot automatiseeritud sorteerimisliini, mis muudab pakkide sorteerimise 40% tõhusamaks.

,,Läti ja Leedu poolne osakaal kogu kontserni käibest on selle aasta esimeses pooles kahekordistunud ja selle kasvu toetamiseks on Baltikumi-suunalised investeering äärmiselt olulised,’’ ütles Omniva juhatuse esimees Ansi Arumeel. Omniva poolt tarnitavate saadetiste arv kasvab Lätis igal aastal keskmiselt 40% ja vajadus avarate ruumide järele on mõistetav. Praegu rendib Omniva uues logistikakeskuses 4600 m2 pinda, millest 3900 m2 on eraldatud lao ja sorteerimiskeskuse jaoks ning ülejäänud alal on kontor.

Lisaks tõi Arumeel välja, et Lätti ja Leetu laienemine ning pakutavate teenuste kvaliteedi arendamine on toonud Omnivale mitmeid suuri rahvusvahelisi kliente nagu Asos ja About You, kes vaatavad Baltikumi ühtse turuna. Uus sorteerimisliin, millesse investeeriti 350 000 eurot, muudab nii e-ostude kui ka ülejäänud saadetiste sorteerimise lausa 40% tõhusamaks. Nii saab Omniva käidelda pidevalt kasvavat saadetiste mahtu. Uus liin vähendab sorteerimisvigu poole võrra – endise veaprotsendi 0,03% asemel suudetakse tagada 0,015% vigade määr. Uus automatiseeritud liin sorteerib ühe tunni jooksul kuni 2500 pakki. Pakid liiguvad 80-meetri pikkusel liinil kiirusega 1,6 m/s ja läbivad selle vähem kui minutiga.

Omniva Läti juht Beāte Krauze-Čebotare sõnul ollakse äärmiselt uhked, et klientidele pakutakse Läti kõrgeimal tasemel teenust. ,,Kui varem sorteeriti pakke käsitsi, siis praegu oleme väga rõõmsad, et meil on kõige moodsam automatiseeritud sorteerimisliin Lätis, mis võimaldab töötajatel kulutada sama töö tegemiseks vähem ressursse. Tegevusala liidritena tunneme kohustust teenust täiustada ja olla teistele sama ala ettevõtetele eeskujuks,“ sõnus Omniva Läti juht

Lisaks automatiseeritud sorteerimisliinile esitleb Omniva uues sorteerimiskeskuses ka lahendust, mis on Baltikumis ainulaadne – õhuga täituvate tihendiga laadimisväravad. See innovaatiline lahendus tagab kulleritele mugavad töötingimused igasuguse ilmaga ning vähendab saadetiste peale- ja mahalaadimise käigus tekkivad lao soojuskadu. Muud tehnilised uuendused võimaldavad kulleritel kulutada võimalikult vähe aega ja energiat pakkide peale- ja mahalaadimiseks. Kui varem võttis sama töö aega kuni tund, siis nüüd kulub kulleril sellele vaid 15 minutit.

Arvestades e-kaubanduse ärikeskkonna kiiret arengut, on Omniva hoolitsenud ka kontoritöötajate eest, kellel on uues kontoris eriti head töötingimused. Uued töötamiskohad on keskkonnasäästlikud ja ergonoomilised, et iga töötaja tunneks end mugavalt.

,,Kolimine uue logistikakeskuse Green Park territooriumile oli strateegiline otsus, mille tegemisel kaalusime nii ruumide sobivust kui ka rendileandja väärtusi ja tulevasi arenguplaane,’’ selgitas Omniva Läti juht Beāte Krauze-Čebotare. Uuel kohal on mitmeid eeliseid, millest üks on uute ladustamisteenuste arendamine. Laos on eraldi ala tollivormistust vajavate kaupade jaoks. Green Parki oluline pluss on ka lähedal asuv lennujaam, mis võimaldab Omnival teha tulevikus koostööd välispartneritega.

2012. aastal asutatud SIA Omniva Latvia osutab postipaki-, infologistika- ning e-arvete töötlemisteenuseid. Omnival on Baltikumi kõige suurem pakiautomaatide võrgustik, mis tagab kaupade kvaliteetse, kiire ja ohutu tarne 24 tundi päevas. Praegu kuulub Läti Omniva võrgustikku 208 pakiautomaati 97 Läti asulas.