Valmistume hoogsalt jõulumahtudeks!

Jõuludeni on jäänud vähem kui neli kuud, kuid logistikamaastikul on kestnud ettevalmistused selleks juba mõnda aega. Ettenägelikumad tarbijad hakkavad peagi mõtlema jõulukingituste hankimisele ning sel aastal mängivad e-poed pühade ettevalmistustes oluliselt suuremat rolli kui varem. ,,Kevadel toimunud e-kaubanduse tiigrihüpe, mille käigus paljud inimesed veebist kauba tellimisega tihedamalt kokku puutusid, muudab kindlasti ka jõulud 2020. aastale omaselt erakordseks,’’ prognoosib Omniva pakiäri juht Andre Veskimeister. See tähendab vaid üht – palju pakke pakiautomaadis. ,,Omniva on loonud suurima välitingimustes asuva võrgu ning oleme klientide ja suurte pakimahtude teenindamiseks valmis,’’ kinnitab Veskimeister.

Mida teeme, et pakid ka jõulude eel kiiresti kohale toimetada?

Omniva pakiäri juhi sõnul suurendatakse pakiautomaadivõrgustikku kogu Baltikumis 10%, seejuures Eestis lisatakse kappe kõige populaarsematele automaatidele, et inimesed saaksid kõik pakid võimalikult kiiresti ning mugavalt kätte. Kogu Baltikumis küündib Omniva pakiautomaatide arv juba ligi 800ni ning sellega ollakse suurima võrguga teenusepakkuja kõigis kolmes riigis.

,,Kuna pakiautomaadi kaudu liikuvate saadetiste arv kasvab stabiilselt, siis täidame ja tühjendame pakiautomaate juba praegu mitu korda päevas, kuid tipphooajal oleme valmis seda sagedust veelgi kasvatama,’’ selgitab Veskimeister. Suurima pakimahuga perioodil ollakse valmis pakiautomaate vajadusel teenindama ka pühapäeviti, et kõik olulised saadetised kuuse alla või jõuluvana kingikotti jõuaksid.

Veskimeistri sõnul on rõõmsad jõulud kõigi osapoolte ühine pingutus ning ka paki saatjatel ja saajatel väga oluline roll saadetiste sujuva tarne tagamisel – alustades pakendamisest kuni saadetistele esimesele võimalusel vastu tulemisele. Juba mitmedat aastat kutsutakse jõulude eel pakisaajaid kiirelt pakile järgi, et vabastada kapid uute pakkide jaoks.