Sel aastal on kasvanud eramajade huvi grupipostkastide vastu

Grupipostkast koosneb mitmest postkastist, aidates nii postikulleril piirkonna inimestele kiiremini posti tuua.

Eesti Posti postkasti ja kirjakasti kanali juhi Kati Milleri sõnul on maapiirkondades levinud grupipostkastid tihti kohaks, mida ühe ja sama piirkonna elanikud igapäevaselt külastavad. „Tinglikult võib nimetada seda ka kogukonna keskuseks, sest tihtipeale asub samas kohas ka küla teadetetahvel,” lausus Miller.

“Kutsume kõiki külakogukondi oma postkaste üle vaatama. Grupipostkast tagab postikullerile aastaringse ligipääsu ning elanikele seeläbi aastaringselt püsiva postiteenuse.“

Milleri sõnul on grupipostkast hea viis kokku tuua oma kogukond, kes saab posti võttes arutada oma küla eluolu. „Grupipostkast on ka sobiv valik kõigile, kes privaatsust hindavad, sest grupipostkast asukoha saate ühiselt privaatsest koduaiast kaugemale paika seada. Lisaks aitab grupipostkast postil inimesteni kiiremini jõuda, sest postikuller saab nii korraga täita kõikide ümberkaudsete majade postkastid,“ lisas Miller.

Eesti Post on grupipostkastide müügiks loonud eraldi veebilehe www.omniva.ee/grupipostkast, kust leiab rohkem infot grupipostkastidest ning samuti saab juba täita tellimuslehe.

Kui kogukond on otsustanud kasutusele võtta grupipostkasti, siis tuleb selleks esitada sooviavaldus Eesti Postile. Seejärel võetakse kliendiga ühendust, et leppida kokku, kuidas ja millal postkast üle antakse. Grupipostkaste on 3-, 5- ja 8-kohalisi.