Kui suure kirja siis ikka võib teele panna?

Tähtsamatel puhkudel, nagu jõulud või näiteks sünnipäevad, sooviksime lähedastele saata koos õnnitluskaardiga või selle asemel hoopis väikese meene.

Kui saadetava asja paksus jääb alla 2 cm ja pikkus on kuni 33 cm ning laius 23 cm (veidi suurem kui A4-leht), siis saab need teele panna maksikirjana. Eriti mugavaks muudab selle saatmisviisi see, et meene jõuab kontaktivabalt saaja postkasti.

Mida maksikirjaga saata?

Maksikirjaga saadetakse tihti raamatuid, mobiiliümbriseid või väiketehnikat (kõrvaklapid, akupangad). Omniva e-poest leiab valiku erinevaid Eesti disainiga kingitusi, mille saab saata maksikirjana. Kui on soov teha lähedasele kingitus, siis e-poest kingituse tellides saab aadressireale kohe saaja andmed kirjutada. Vaata lähemalt: pood.omniva.ee/kingitused.

Võimalik saata ka raskemaid esemeid

Maksikirjaga on võimalik teele panna kuni 2 kilo kaaluv ese, lihtkirja puhul on kaalulimiidiks 250 grammi. Kindlasti tuleb meeles pidada, et maksikirjale peab lisama täiendavaid postmarke – kokku vähemalt 4 euro ja 35 sendi eest. Eri väärtustes lisamarke saab osta Eesti Posti e-poest.

Jälgitav kiri

Kui saadetav ese on saaja või saatja jaoks tavapärasest veidi olulisem, siis soovitame selle teele panna maksi-ekspresskirjana. Võrreldes tavapärase maksikirjaga jõuab maksi-ekspresskiri kohale juba järgmisel tööpäeval ja kirja liikumist on võimalik jälgida omniva.ee kodulehel. Nii on pilk alati peal enda tehtud kingitustel, erikujundusega pulmakutsetel ja kõigel muul, mis maksikirjaga teele saadetakse.