Viga, mille tõttu jäävad kümned inimesed oma saadetistest ilma

Logistikafirmad teevad igapäevaselt kõik endast oleneva, et tuhandeid pakke turvaliselt inimesteni toimetada. Vaatamata sellele on just paki saatjal kõige olulisem roll saadetise turvalisuse tagamisel. Õigesti valitud pakend tagab selle, et transpordi, automaatse sorteerimise ja hoiustamise käigus paki sisu kahjustada ei saaks.

Selleks, et pakend poolel teel ei avaneks ning saadetised sealt seest välja ei pudeneks, tuleb valida õige kinnitusvahend. Kui liimribaga pakendeid paljudel meist kodus ei leidu, siis üks korralik rull pakketeipi võiks varuks olla. Siinkohal tuleb rõhutada et pakketeip ei ole paberist maalriteip! Kilest pakketeip kleepub hästi erinevate materjalide külge – olgu saadetis on pappkarbis või tugevast kilest kotis. Paberist maalriteip pakketeibi ülesannetega paraku hakkama ei saa – see pole lihtsalt piisavalt vastupidav ega kleepuv. Ta on ju välja töötatud selleks, et pärast värvitöid oleks nõrga liimiribaga teibi eemaldamine värvitud pinnalt võimalikult lihtne.

Siinkohal pole kahjuks kasu ka loogikast ,,mis kinni ei jää, see saab üleni kinni teibitud’’. Pakendades saadetise täies ulatuses maalriteibiga, pole pakil aadresskaardi kleepimiseks head kohta, sest see ei jää teibi külge kinni. Kui aadresskaardil pole ka tasast pinda, mille külge kinnituda, siis on selle kadumine veelgi tõenäolisem – näiteks juhul on maalriteip kombineeritud õrna kilekotiga.

Nii leiamegi igal kuul sorteerimisliinilt kümneid saadetisi, millelt on transpordi käigus kogu saaja ja saatja info kaotsi läinud või hoopis pool saadetise sisust kadunud. Kui saadad pakke, siis ära kasuta maalriteipi!