OMNIVA BRĪDINA PAR KRĀPNIEKU AKTIVITĀTĒM

Omniva rīcībā nonākusi informācija par jauniem maksājuma karšu datu izkrāpšanas mēģinājumiem. Lai īstenotu savu nolūku, krāpnieki sūta privātpersonām e-pasta vēstules it kā Omniva vārdā par sūtījumu, ko nav iespējams piegādāt, un lūdzot norādīt maksājumu karšu datus un piegādes adresi (attēls pielikumā). Uzsveram, ka šādus e-pastus savā vārdā nesūtām, un aicinām iedzīvotājus uzmanīties, kā arī, saskaroties ar krāpšanas mēģinājumiem, vērsties Valsts policijā.

Esam saskārušies ar vairākiem desmitiem gadījumu, kad klienti saņem krāpnieciskus e-pastus, aicinot sniegt personīgo informāciju, tai skaitā maksājumu kartes datus un dzīvesvietas adresi. E-pasta vēstules sūtītas no ar uzņēmumu nesaistītas adreses un tajās saņēmējs tiek informēts par sūtījumu, ko nav iespējams piegādāt, nepareizi norādītas adreses dēļ. Tālāk saņēmējs tiek novirzīts uz viltus lapu, kurā tiek aicināts ievadīt savu dzīvesvietas adresi, maksājumu kartes numuru un citu personīgo informāciju.

Vēlamies vērst uzmanību, ka šobrīd tiek izplatīta informācija ar nepatiesu Omniva e – pasta adresi – hello@lvomniva.net ar e – pasta satura nosaukumu Jūsu sūtījuma informācija. Lūdzam ikvienu klientu būt uzmanīgam un neuzķerties uz krāpnieku mēģinājumiem, iegūt jūsu privātos datus. Uzsveram, ka šādu informāciju Omniva nesūta.

Tirgojot preces kādā no sludinājumu portāliem, aicinām būt uzmanīgiem. Aktīvi uzdarbojas krāpnieki, kas, imitējot piegādes pakalpojumu uzņēmumus un to vizuālo identitāti, cenšas izvilināt norēķinu karšu datus un izkrāpt naudu. Parasti pircēja uzvedība šķiet normāla, jo arī krāpnieki interesējas par preci, tās stāvokli, atrašanās vietu. Taču vienojoties par pirkumu, pircējs preci vēlas iegādāties ar nosacījumu, ka tiks izmantots kurjera pakalpojums. Pēc vienošanās pircējs atsūta vilototu Omniva mājas lapas vietni, kur nepieciešams ievadīt maksājuma kartes datus un konta atlikumu. Krāpnieki parasti uzsver, ka šis pirkuma noslēgšanas veids ir ātrākais un ērtākais.

Aicinām klientus būt īpaši piesardzīgiem, rīkojoties ar saviem personiskajiem datiem, un nesniegt informāciju saitēs, ko atsūtījuši svešinieki vai kas šķiet kļūdainas, iepriekš nepārliecinoties par šo saišu patiesumu. Tāpat aicinām par aizdomīgiem e-pastiem vai īsziņām nekavējoties ziņot klientu atbalsta centram pa tālruni 27042424 vai rakstīt uz info@omniva.lv, kā arī ziņot Valsts policijai.