Juuli parim otsepost: Tartu tootmisettevõte Klarvinduer otsis Optimist Creative abiga Annelinna ööloomi

Omniva valis juulikuu parimaks otsepostituseks puitaknaid ja –uksi tootva Tartu ettevõtte Klarvinduer kampaaniaflaieri, mille abil otsiti Annelinna piirkonnas töötajaid öövahetusse. Žüriile silma jäänud julge, humoorika ja omapärase värbamiskampaania otsepostituse autoriks on Optimist Creative.

Optimist Creative’i sõnul on Klarvinduer idufirmaliku hingega tootmisettevõte, kes on kogu aeg ajanud asju veidi teistmoodi, kui teised suured tootmisettevõtted. Nende toodetud puitaknad ja -uksed jõuavad põhiliselt Taani ja teiste Põhjamaade turule, aga tootmine on ikka Tartus. Kiirelt kasvava ettevõttena vajas Klarvinduer kiiresti uusi töötajaid öövahetusse ning eelistatud oli Annelinna piirkond, kuna tootmistsehh on seal lähedal.

Optimist Creative’i poolt loodud kampaania läbivaks kontseptsiooniks oli (sõbra) soovitus. ,,Me kutsusime üles soovitama oma (t)ööloomast tuttavaid või sõpru Klarvindueri öövahetusse tööle,’’ selgitas kampaania otsepostituse ideed Optimist Creative. Omniva reklaamlahenduste juht Kristi Purge sõnul jäi otseposti žüriile silma väga nutikas disainilahendus, mis andis suurepäraselt kampaania ideed edasi – nii sõnas kui vormis. Optimist Creative selgitas ideed lähemalt: ,,Annelinna kortermajadesse tehtud otsepost rõhus aga just lärmakatele naabritele – hotellidest tuttava uksehangeri stiilis trükise sai panna nende naabrite ukselingi külge, kes armastavad öösel pidutseda või niisama lärmi teha.’’ Agentuuri sõnul oli otsepostituse mõte, et inimesed saavad öösel rahu, kui oma pidutsevad naabrid Klarvindueri öövahetusse tööle saata – naabrid saavad öösel üleval olla ning selle eest veel palka ka!

Agentuuri sõnul oli otsepostil selles kampaanias pigem teavituslik eesmärk, kuid selle välja saatmisele järgnevatel päevadel suurenes tublisti liiklus Klarvindueri kodulehel ja märgata oli inimeste suuremat huvi ettevõtte vastu. Optimist Creative’i sõnul oli suurem fookus digimeedial, mille kaudu kutsusime kandideerima Klarvindueri öövahetusse ning otsepost, siseraadio ja välimeedia olid kampaania toetavad meediumid, mille kaudu soovisime Klarvindueri kui tööandja brändi kuvandit edasi anda. Selline kooslus aitas ületada kampaania tulemustele seatud ootused.

Juulis kasutas otseposti kanalit 58 klienti, kes saatsid 144 erinevat otseposti materjali.