Töötaja kogemus: Omniva inimesed räägivad oma tööst

Postikuller

Elli Rüütel 2.JPG

Omniva ei ole ainult töökoht, vaid elustiil – Hiiumaa postikuller Elli

Elli on töötanud postikullerina Omnivas ligikaudu kaks aastat.

Meeldib töö juures: Kliendid ja tore kollektiiv

Elli lugu: Elli oli olnud töötu ligikaudu poolteist kuud, kuni nägi Töötukassa kodulehel Omniva postikulleri kuulutust. Talle on alati meeldinud inimestega suhtlemine ning antud töökoht tundus huvitav. Kuna sõbrad arvasid, et tegu on keerulise väljakutsega, tundus see Elli jaoks just põnevam. „Töö, mis vajab õppimist ja pingutamist, on just mulle!“ sõnab ta.

Tore lugu: Postikulleri töös tuleb ette mitmeid naljakaid äpardusi. „Poe ees tuli üks vanahärra ja küsis oma lehti. Nime ta ei öelnud ja mina ei küsinud ka. Naeratasin ja andsin talle rahumeeli lehed kätte. Järgmine päev tõi härra lehed tagasi. Nimelt olin kaks vanahärrat omavahel sassi ajanud. Õnneks ei olnud ta pahane, minul aga oli piinlik kuna tean ja tunnen teda. Siiani ajab see seik mind naerma, kuid sain ka õppetunni – ära igaks juhuks usalda ennast täielikult. Naerata ja küsi nime isegi siis, kui tead inimest juba lapsepõlvest. Tööd on palju ja vahel lipsab mõni viga tahtmatult päeva,“ meenutab Elli.

Soovitus tulevasele kolleegile: Omnivas töötamine on muutnud mind palju paremaks inimeseks. Oskan rohkem näha head, olla tänulik ja naeratan rohkem.

Klienditeenindus

30 aastat Omnivas – Svetlana, kellel on tekkinud oma püsiklientuur.

Svetlana on töötanud Omnivas pea 30 aastat. Hetkel töötab ta klienditeenindajana.

Meeldib töö juures: vaheldusrikkus ja tore kollektiiv

Svetlana lugu: Pikk tööstaaž sai alguse sellest, kui ta veel Viljandis elas. Peale kooli oli tal soov koos sõbrannaga asuda õppima Majandustehnikumi, kuid matemaatika punktidest jäi napilt puudu ning Svetlana soov ei täitunud. Et mitte kallist aega raisata, siis tuli välja mõelda plaan B. Nad otsustasid koos sõbrannaga viia dokumendid hoopis Sidekooli. Nii saigi temast Sidekooli vilistlane. Posti kaudu sai ta tuttavaks oma mehega, kes oli sõjaväeosas Viljandis. Edaspidi suundus ta Tallinnasse tööle ning 16. jaanuar 2019 aastal saab täis 30 aastat Omnivas.

Svetlana on töötanud Omniva mitmetes postkontorites. Alates aastast 1989 oli ta Tallinna postkontori klienditeenindaja ja vastutav. Siis suundus ta Pelguranna postkontorisse klienditeenindajaks. Elutee viis Svetlana tagasi vanale rajale ning ta alustas uuesti tööd Tallinna postkontoris. Tänasel päeval töötab ta klienditeenindajana Finest postkontoris.

Isiksus ja hobid: Svetlana peab ennast sõbralikuks, kohusetundlikuks ja rõõmsameelseks inimeseks. „Tüdrukutele meeldib minuga töötada,” räägib ta ise. Svetlanal on olemas kõik, mida ta oma elult soovinud on. Tal on kaks toredat last, äi, mees ja koer, kes on neile lapse eest, ainult selle erinevusega, et ta ei oska rääkida. Pensioniajaks on tal unistus omada maja järve ääres.

Töövälisel ajal käib Svetana palju metsas. Ta perekonnal on oma kaater ning nad käivad tihti puhkamas Pärnus ja Emajõel. Kuna Svetlana tütar elab Saksamaal, siis reisib ta perekond sageli autoga.

Tore lugu: Omnivas töötamisega on Svetlanal tore lugu rääkida. Nimelt on tekkinud Svetlanal oma püsiklientuur, kes talle töö asukohta vahetades järgnevad. Osad kliendid olid teadlikud, et Svetlana teise postkontorisse tööle asub, kuid mõned kliendid käisid vanas töökohas uurimas, kus on Svetlana ning otsisid ta uuest postkontorist üles. „Ja nii nad mul järel käivad,” nendib Svetlana.

Soovitus tulevasele kolleegile: „Töö on raske, aga iga päev on erinev.” Svetlana toob välja mitmeid hüvesid nagu kindel palk, hea kollektiiv ja uued sõbrad.

 

Töö kontoris

AikeOmniva ei ole ainult post, pakk ja logistika – Aike

Aike puhul on tegemist ühe tõelise rõõmutoojaga. Aike on olnud ettevõttes 2,5 aastat ning selle aja jooksul olnud klienditeenindaja ja administraator peakontoris. Peagi liigub Aike uutele väljakutsetele töösuhete haldurina.

Meeldib töö juures: Aike tunneb end ettevõttes töötades koduselt ja hästi. Ta toob välja selle, et ükskõik kuhu ta ka ei lähe, alati on kuskil Omniva ootamas – pakiautomaadid, postipunktid, postkontorid, kullerautod. „See kõik kinnistab seda tunnet, et Omniva ei ole ainult Tallinn, Harjumaa, vaid me olemegi üle Eesti, meil on kolleegid igal pool – see on minu arvates nii hea teadmine ja tunne.“ Aike arvates on Omniva niivõrd mitmekesine ja lai organisatsioon ning pakub väga palju erinevaid ametikohti, mis teeb kogu meie seltskonna hästi kirevaks ja omapäraseks. Kõik teevad tööd südamega ja on alati toeks, mistõttu on ta tänulik, et talle on antud võimalus ettevõtte sees kasvada ja õppida.

Aike lugu: Omniva meeskonda sattus ta läbi CV keskuse, kui kandideeris klienditeenindajaks. „Siis ma ei teadnud postitööst eriti midagi, postkontoris olin käinud võib-olla 3-4 korda, aga seda põnevam kõik minu jaoks oli,“ sõnab ta.

Isiksus ja hobid: Aikele meeldib mõelda, et ta on aus, abivalmis, kohusetundlik ja emotsionaalne inimene ning teeb asju, sest ta tahab teha. Aike on unistaja, kes mõtleb, et tahaks midagi teha, kuid täpselt ei tea ise ka mida ja kuidas. Pigem meeldib talle otsuseid võtta vastu käigu pealt. Suure osa ajast pühendab ta perele, kodule ja sõpradele. Ta armastab väga kinos käia, sest see pakub talle võimalust end välja lülitada ja vaadata kellegi teise loomingut, mõtteid, arusaamasid ja naljasid. Parim puhkuse veetmise viis tema jaoks on suvel mööda Eestit ringi sõitmine, kui ta saab turisti mängida ja külastada erinevaid paiku. „Ma selline välismaine reisisell ei olegi, kodumaal on meil ka väga palju ajaloolisi ja põnevaid kohti,“ lisab ta.

Tore lugu: Terve senine tööaeg on olnud tema jaoks väga tore ja meeldejääv. Siiski meenutab ta aega, kui oli Kohila postkontoris klienditeenindaja: „Kuna Kohila on selline armas ja väike alev, siis on eriliselt meelde jäänud just sealsete inimeste soe ja hoolitsev suhtumine. Olid lausa püsikliendid, kes tõid jõulude ajal meie kahesele kollektiivile šokolaadi, naistepäeval lilli ja tundsid alati huvi, kuidas läheb.“ Head meelt tunneb ta ka selle üle, et kliendid ikka mäletavad teda. „Mõni aeg tagasi oma „kodukontorit“ külastades tundis üks klient kohe huvi, kas olen tagasi. Teeb ikka südame soojaks küll, kui sinu jaoks võõrad inimesed saavad läbi töö omadeks, see on üks Omnivas töötamise eripäradest,“ nendib ta.

Soovitus tulevasele kolleegile: Omniva ei ole ainult post, pakk ja logistika, vaid siin on nii palju erinevaid võimalusi töötada, kasvada, õppida. Ettevõttel on mitmeid põnevaid projekte, millega end proovile panna ning uusi väljakutseid vastu võtta. „Soovituseks ja julgestuseks kandideerijale ütleks seda, et kui oled julge, südamega asja juures ning soovid panustada suurtesse muudatustesse, siis tule kindlasti Omnivasse!“

 

Postkontori juht

Nadia

Jagatud rõõm on topelt rõõm! – Nadia.

Nadia on postkontori juht. Omnivas on ta töötanud tänaseks 23 aastat.

Meeldib töö juures: Töö juures meeldib Nadiale kõige rohkem meeskond. Ta naudib töötamist inimestega, kes on pühendatud tööle, valmis muudatusteks ning julgevad võtta vastutust. „Mul on alati vedanud juhiga, kes on tark ja abivalmis ning kellega saan jagada rõõme ja muresid.” Nadiale meeldib organisatsioonis töötamise juures paindlik töögraafik ja rõõmsameelne kollektiiv. „Kõik on nagu ühine organism – suur perekond!” ütleb ta.

Nadia lugu: Omnivasse (Eesti Posti) tulles oli Nadial kindel eesmärk – ta otsustas oma elu muuta ja panna ennast proovile riigi ettevõttes, kus on suured arenguvõimalused. Esmalt alustas ta Eesti Postis postioperaatorina.

Isiksus ja hobid: Nadia on ambitsioonikas, aus, avatud ja hea huumorimeelega. Tema suureks sooviks on, et tal oleks palju vaba aega ja ressurssi, et reisida. Samuti peab ta imeliseks interneti olemasolu, sest see annab võimaluse harida end mitmetel põnevatel teemadel. Kõige rohkem pakub talle huvi elufilosoofia ja psühholoogia. Nadia on kohusetundlik, rõõmsameelne ja kiire õppija. Oma vaba aja veedab ta perega. Nad reisivad koos, tegelevad spordiga ja naudivad elu.

Tore lugu: Männiku postkontoris vastutava klienditeenindajana töötades meenub Nadiale südantsoojendav seik. Ühel varajasel hommikul koputas uksele kirjakandja, kes teatas, et on vaja abiväge, sest postitöötleja viidi kiirabiga öösel haiglasse. Naisel ei jäänud muud üle, kui riidesse panna ja tööle minna, peas keerlemas mõte et, et seda tööd ei ole ta varasemalt teinud. Tööülesandeks sai jagada kirjakandjatele kandelehega kirjad, ajalehed ja ajakirjad. Iga töötaja võttis lisakohustuse jagada ja sorteerida oma kirjad ise. Lisaks kõigele pidi ta tegema postkontori poole peal vahetusetööd. Päevad olid pikad, kuid õhtu lõpuks olid kõik ülesanded tänu töökale meeskonnale täidetud. Selline tööjaotus toimus kaks suvekuud. „Mäletan seda töörõõmu, abivalmidust ja toetust, mis ma sain meie posti inimeste poolt. Töötajate kaasamine motiveerib töötama ühise eesmärgi nimel, inimesed tahavad tunda ennast osana millestki suurest,” meenutab Nadia.

Soovitus tulevasele kolleegile: Nadia soovitab olla positiivne, sest jagatud rõõm on topelt rõõm. Samuti tuletab ta meelde, et tänaseid toimetusi ei tasuks visata homse varna, sest homme ootavad ees juba uued väljakutsed. Nadia soovib tulevasele kolleegile julgust, sest siis saab kõigega hakkama!

Kullerite grupi juht

AadoEnesemotivatsioon avab kõik uksed – Aado

Aado töötab Omnivas poole kohaga kullerite grupi juhina. Ettevõttes on ta töötanud kolm aastat.

Meeldib töö juures: Arenguvõimalus ja paindlikkus

Aado lugu: Pärast elu ümberkorraldust soovis ta alustada tööd logistika valdkonnas. CV-keskusest leidis ta Omniva toidukulleri kuulutuse ja kandideeris. Laual oli veel mitmeid pakkumisi, kuid organisatsiooni kasuks otsustas ta just arenguvõimaluste ning paindliku graafiku pärast. Aado sai kullerite grupi ametikoha. Tänaseks on saanud temast aga logistika analüütik.

Isiksus ja hobid: Ennast kirjeldab ta sõnadega kohusetundlik, motiveeritud ja töökas. Poole kohaga töötamise kõrvalt jätab ta ülejäänud vaba aja enda üheaastase lapse päralt. Meelepärasteks hobideks tal kõigi kohustuste kõrvalt palju aega ei jää, kuid talle meeldib tegeleda jõusaali, korvpalli, lumelaua ja wakeboardinguga. Kuna ta naudib ka ekstreemsusi, siis soovib ta oma elu jooksul ära proovida langevarju hüppe, et ületada hirm kõrguse ees. „Kuna mulle meeldib ka autodega tegeleda, siis tahaksin ma osaleda mõnel ringraja võistlusel,” lisab ta.

Tore lugu: Aadol on seoses Omnivaga rääkida mälestusväärne lugu. „Kõige meeldejäävam seik on eelmise aasta jõuluperiood, kui Pallasti 28 maja töötajad tulid appi Tallinna Kullerpunkti mahtu likvideerima. Kõik olid rõõmsate nägudega, kui klientidele rõõmuga pakke kätte toimetasid.”

Soovitus tulevasele kolleegile: Kui endal on piisavalt motivatsiooni, siis ei jää ükski uks inimese jaoks lukku. Aado soovitab julgelt kõigil motiveeritud inimestel kandideerida. „Igaüks leiab siin koha. Kui endal on sihikindlust ja pealehakkamist, võid juba lühikese aja pärast olla endale meelepärasemas kohas.”

Milline saab olema Sinu lugu?

Need olid vaid mõned lood meie mitmekülgsest tiimist. Kui tunned, et soovid kuulda rohkem lugusid ja alustada ka enda peatükki Omnivas, siis liitu tiimiga ja saa osaks meie suurest perekonnast. Ootame Sind!

Lisainformatsiooni vabadest töökohtadest leiab Omniva kodulehelt.