Kuu parim otsepost: ajakiri, mis inspireerib ja kutsub kaasa mõtlema

Sügisele on ikka tavaks vastu minna uute rutiinide ja vanade meeldetuletamisega. Uue hooaja valguses on meil hea meel teatavaks teha traditsioonilise parima otseposti tiitel. Sel korral on selle auga välja teeninud Fotografiska Tallinn, kelle sisult ja välimuselt kaunilt läbimõeldud ajakiri žüriile muljet avaldas. 

Fotografiska annab oma ajakirja välja kaks korda aastas ning avab teemasid, mis on veel laiemad, kui ainult Fotografiska majas toimuv. “Oleme kokku kogunud lood nii kunstist, toidust, jätkusuutlikust ja kultuursest eluviisist, mida avame läbi intervjuusid kunstnikega, inspiratsiooninippidega kui ka läbi ootamatute vaatenurkade,” ütleb Fotografiska Tallinna tegevjuht Margit Aasmäe.  

Omniva perioodika ja otseposti teenuse eksperdi Janeli Salumetsa sõnul on tegu materjaliga, millel on sügavam mõte ja sisu. “Lisaks sellele, et ajakirjal on reklaamiv eesmärk, on sellel ka väärtus otseposti saajale. Ajakirjad seisavad inimeste laual üldjuhul pikka aega, seda sirvitakse ja see tekitab mõtteid. Antud ajakiri on targalt ja maitsekalt kureeritud ning pakub huvitavat lugemist väljapoole nende otsestest teenustest foto- ja toidukunsti näol.”

Hea ja mahukas reklaammaterjal on suurem töö kui vaid ühe inimese mõttevili, mistõttu on kvaliteetse materjali väljatöötamise jaoks tarvis kogu tiimi. Seda ka Fotografiska puhul. “Kaasame sisusse erinevaid asjatundjaid nii meilt kui mujalt, kogu ajakiri sünnib meie meeskonna ühisloomena. Visuaalideks valime erinevaid fotosid, et anda edasi fotojõudu, millest meie majas puudus muidugi ei ole,” kirjeldab Aasmäe ajakirja loomeprotsessi. 

Otsepost ei ole ammu enam pelgalt tühine ja nähtamatu reklaamlipik postkastis, vaid täieõiguslik ja eesmärgipärane reklaamvorm. Et sõnum kõnetaks, paneks lugejat mõtlema ja tegutsema, peab otsepost kandma sisu ja läbimõeldust. “Soovisime üllatada inimesi oma ajakirjaga, et see jõuaks nende kodudesse ja oleks materjal, mille väärtus kestaks kauem, kui vaid korra läbi sirvimine. Loodame, et see meeldis ka saajatele ning oleme kindlad, et kvaliteetses otsepostis on kindlasti oma väärtus”, usub Aasmäe. 

Parima otseposti auhinnaga tunnustame otseposti tellijat ja nende koostööpartnereid, kes vastutasid idee ja kujunduse loomise eest. Fotografiska reklaam oli sisukas ja põnev. Silma jääb ajakirja kaunis ja ühtne visuaal ning kvaliteetne teostus. Materjalist kumab läbi läbimõeldus ja põhjalikkus. Aasta kolmandas kvartalis kasutas otseposti kanalit 112 klienti, kes saatsid 453 erinevat otseposti materjali.