Tähtsündmus väärib postmarki – tee ettepanek või kujunda Minu Mark!

Eesti Post kutsub kõiki tegema ettepanekuid Eesti riigielu-, ajaloo-, kultuuri- ja muude tähtsündmuste ning teemade kajastamiseks postmarkidel.

„Postmark on väärikas võimalus tähistamaks olulist sündmust riigis ja ühiskonnas,“ ütles Eesti Posti juhatuse liige ja postiäri juht Kaida Kauler. „Tänavu on näiteks saanud oma postmargi 700.aastapäeva tähistav Tallinna Toomkool ning sajanda sünnipäevani jõudnud Eesti Punane Rist, Tallinna Ülikool, Eesti Pank, Metrosert ja Patendiamet. Väärikatest isikutest on postmark välja antud Johann Voldemar Jannseni 200.sünniaastapäevaks ning Gori (Vello Aguri) 125.sünniaastapäevaks.“

patendiamet-100

Margiettepaneku esitamisel tuleb sõnastada sündmuse või teema nimetus, kirjeldada sündmust või teemat lähemalt ja põhjendada selle olulisust.

Vastavalt rahvusvahelistele UPU (Universal Postal Union) reeglitele peab postmargi temaatika ja kujundus  olema tihedalt seotud väljalaskva riigi kultuurilise identiteediga, aitama kaasa kultuuri levitamisele või rahu hoidmisele, olema poliitikavaba ning ei tohi olla isikut ega riiki solvav.

eesti-polevkivikaevandamine-100.jpg

Tähtpäevadest või sündmustest väärtustatakse margiga suuri juubeleid, üldjuhul 100, 125, 150 jne. Elavatest inimestest antakse üldjuhul marke välja antud ainult presidentidele ja olümpiavõitjatele ning äriettevõtetele üldjuhul marke välja ei anta ning selle jaoks on võimalik kasutada teenust Minu Mark.

Minu Mark lahendusega on võimalik Omniva e-poes kujundada endale või oma ettevõttele just selline postmark nagu vaja. Ainsad piirid seab fantaasia. Seetõttu sobib ka Minu Mark ideaalselt inimeste või firmade tähtsündmuste tähistamiseks ning jäädvustamiseks.

Minu Margi tellimine on lihtne – selleks on vaja ainult internetiühendusega arvutit ning digitaalset fotot. Valmis postmargid saadetakse tellijale postiga. Minimaalne tellimiskogus on üks margipoogen ehk margileht, millel on 20 marki. Valmiskujul Minu Mark koosneb kliendi poolt kujundatud osast ja infost margi väärtuse kohta.

eesti-kondiitritoostus-200.jpg

Ettepanekuid 2020.aasta postmarkideks on oodatakse aga kuni 2019. aasta septembri lõpuni. Laekunud ettepanekute vahel teeb valiku Eesti Posti emissioonikomisjon hiljemalt oktoobri lõpuks. Ettepanek tuleb esitada AS Eesti Post emissioonikomisjonile kirjalikult. Paberkandjal ettepanekud palume saata aadressile  AS Eesti Post emissioonikomisjon, Pallasti 28, 10001 Tallinn või e-kirjaga postmark@omniva.ee