Klient küsib: Tahan saata pakki lähedastele Soomes. Milliseid võimalusi pakub ja miks peaksin valima just Omniva?

Soome on olnud juba pikka aega väga populaarne sihtriik nii era- kui äriklientidest pakisaatjate hulgas. Soomes elab ja töötab ju hinnanguliselt 100 000 eestlast, rääkimata sellest, et paljudel Eesti peredel on soomlastest sõbrad. Ning ka e-kaubanduse hüppelise kasvu tõttu on pakkide mahud järjest kasvanud.

Kuna Omniva teenuste valik on lai, leiab igaüks endale just kõige sobivaima lahenduse. Märksõnadeks nii era- kui ärikliendile on kiire tarne (enne kella 12 Tallinnas üle antud pakk jõuab Helsingisse ja lähiümbrusse juba järgmisel päeval), turu soodsaim maksikirja teenus (pakk kaaluga kuni 2kg) ning palju väljastusvõimalusi (pakki saab saata kulleriga, postkontorisse ja pakiväljastuspunkti).

Matkahuolto väljastuspunktide võrk, mis on kättesaadav Pakk väljastuspunkti teenuse raames, on ulatuslik ning katab ligi 1200 väljastuspunktiga kogu Soome. Kuna väljastuspunktid on soomlaste hulgas väga populaarsed, peaks antud lahendust pakkuma kõik e-poed, kes Soome suunal oma kaupu pakkuda soovivad. Väljastuspunktide puhul on võimalik kasutada ka lunatasu ehk et lasta saajal tasuda kauba eest alles seda kätte saades.

Eraklient: soodne maksikirja teenus ning palju erinevaid võimalusi

Erakliendi jaoks on Omnival Soome saatmiseks lausa kuus erinevat lahendust:

Lihtmaksikiri võimaldab saata kuni 2 kg saadetist. See on kõige soodsam lahendus, mille hind algab 3,55 eurost. Arvestada tuleb aga sellega, et lihtmaksikirja teekonda pole võimalik jälgida ning sellel puudub ka hüvitismäär.

Tähitud maksikiri võimaldab saata samuti kuni 2 kg saadetist ning selle hind algab 5,5 eurost. Tähitud maksikiri liigub registreeritult ning on 36 euro ulatuses kindlustatud. Kallimate saadetiste puhul on võimalik osta juurde lisakindlustus kuni 4800 euroni.

Standardpakk võimaldab saata mõõtudelt suuremat saadetist kui maksikiri ning pakk võib kaaluda kuni 20 kg. Hind algab 16,88 eurost. See, mis summale on saadetis Omniva poolt kindlustatud, sõltub ka kaalust – iga pakk on kindlustatud 48 eurole ning iga kilo eest lisandub 5,4 eurot.

Maksipakk on oma olemuselt sarnane standardpakile, kuid on mõeldud raskemate asjade saatmiseks, sest maksipaki kaal võib olla vahemikus 20-30 kg. Hind algab 37,81 eurost.

Kuller Euroopa on ideaalne lahendus siis, kui on soov, et saaja saaks paki kätte kulleriga ning ei peaks sellele ise kuhugi järele minema. Hind algab 17,20 eurost ning sõltub paki suurusest ja sellest, kas anda pakk Omnivale üle pakiautomaadi kaudu, postkontoris või tellid kulleri. Kui saatja annab paki kullerile üle Tallinnas enne kella 12, jõuab see Helsingisse ja selle lähiümbrusesse juba järgmisel tööpäeval. Pakk on kindlustatud 320 euro ulatuses.

EMS kullerteenusega saates viiakse pakid samuti kulleriga saajani ning kui peaks juhtuma, et seda pole juhtunud 5-7 tööpäeva jooksul, hüvitab Omniva saatekulu võrreldes standardpakiga. Pakid on kindlustatud 156 euro ulatuses. EMSi puhul algab hind 40,26 eurost ning sõltub ainult kaalust.

Ärikliendid: pakk järgmisel päeval Helsingis, mitmepakisaadetis ja pakiväljastuspunktide võrgustik

Omniva saab pakkuda äriklientidele väga kiiret tarnet. Kui saatja annab paki kullerile üle Tallinnas enne kella 12, jõuab see Helsingisse ja selle lähiümbrusesse juba järgmisel tööpäeval.( Võrdluseks, et konkurent lubab täna üle antud pakkide kättetoimetamist Helsingis alles kolme tööpäeva pärast.)

Äriklientide jaoks on Omniva eeliseks võimalus saata Kuller Euroopaga Soome ka kuni kümnest pakist koosnevat mitmepakisaadetist – see tähendab, et kui saatjal on ühele saajale mitu pakki, siis ei maksa ta iga üksiku paki eest eraldi, vaid nende kogukaalu pealt, mis annab märgatava hinnavõidu.

Äriklientidel on võimalus kasutada ka Pakk väljastuspunkti teenust, millega saab ta saata kuni 30 kilost pakki ning valida väljastuseks sobivaim ligi 1200 Soomes asuva väljastuspunkti hulgast. Sarnaselt Kuller Euroopaga jõuab ka Helsingi ja selle lähiümbruse väljastuspunkti pakk juba järgmisel tööpäeval, kui saatja annab selle kullerile Tallinnas üle enne kella 12 päeval. Äriklientidele, kes saadavad Soome suunal palju saadetisi, saab Omniva pakkuda ka erihindu.