Omale lähima kirjakasti leiad nüüd kaardilt

Kui postmargid ja ümbrikud käes, siis on kirja teelepanemiseks mitu võimalust. Kirja saab postitada kirjakasti kaudu, üle anda postiasutuses või samamoodi kodus kirjakandja vahendusel. Alates selle aasta suvest on kõik kirjakastid ja tühjendusajad märgitud ka veebikaardile. Kokku on neid Eestis ligi poolteist tuhat.

Kaardirakendus võimaldab kliendil erinevate linnukeste märkimisel vaadata, kas ainult pakiautomaatide, kirjakastide, postkontorite ja postipunktide või kõigi ligipääsupunktide asukohti korraga. Lisaks kuvatakse iga kirjakasti puhul selle tühjendusaeg.

Kirjakastid on oranži värvi ja leitavad kõigis populaarseimates kogunemiskohtades Eestis. Kirjakasti kaudu saab postitada lihtkirju nii Eestisse kui ka mujale maailma.

Alates 15. oktoobrist muutusid kõikide kirjakastide tühjendamisajad kliendi jaoks lihtsamaks ja loogilisemaks. Kõikides linnades tühjendatakse kirjakaste edaspidi esmaspäevast reedeni kell 9.00 ja väljaspool linnasid esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kell 8.00. Nii teavad kliendid paremini arvestada kirjakasti tühjendusajaga, ilma et tuleks iga erineva kirjakasti puhul tühjendusaega üle kontrollida. Erandiks tühjendusaegade puhul on väikesaared, sest sealne postikanne sõltub praamiliiklusest.

Kirja postitades tuleb kliendil kindlasti jälgida kirjakasti tühjendamise aega, sest kiri on üle antud alles siis, kui toimub kirjakasti tühjendamine. Teisisõnu, kui kiri pannakse kirjakasti näiteks õhtul pärast kirjakasti tühjendamist, siis läheb kiri teele järgmise tühjendamise ajal. Kirjakastide tühjendamise ajad on märgitud nii kirjakastidele kui ka veebikaardile.