Omniva seitse mõtet sotsiaalsest vastutusest – inimkeeles ja läbi tegude

Ettevõtte sotsiaalne vastutus kipub kõlama nagu roosamanna, millega tegelda siis, kui raha liiga palju ja enam tõesti midagi asjalikku teha ei ole. Või asi, mida nõutakse kuskilt kaugelt-kõrgelt korporatsioonide peakontorist ning mida mõistlikud ettevõtted ilma sunnita ei teeks.

Tegelikult on sotsiaalne vastutus – seda pidulikku väljendit kõrvale jättes – ettevõtte normaalne toimimisviis ja oma mõtestatud tegutsemine oma tegevusalal. Mõned mõtted Omniva praktika näitel, mis on hästi töötanud ja millised on olnud õppimise kohad.

  1. Tegutse vastutustundlikult oma põhitegevusalal

Omniva kui logistikaettevõtte suurimaid kulukohti ja oluline ökoloogiline jalajälg on transport. Meie autod sõitavad aastas 314 tiiru ümber maakera ning e-kaubanduse hoogustudes see aina kasvab. Transpordis on  suured kulud – nii et on loogiline, et püüame neid kokku hoida. Ja kui juba kokku hoida, siis nii, et see säästaks ka keskkonda. Püüame, et meie autopark poleks vanem kui kolm aastat (sest uued autod on keskkonnasäästlikumad), meil on ökosõidu programm (mis ühtlasi aitab kaasa ka turvalisele liiklusele ja vähendab töötajatega juhtuvaid õnnetusi).

Vaatame ka tulevikku, katsetades erinevaid elektrisõidukeid, et leida Eesti oludesse ja pakiveoks optimaalsemaid tuleviku sõiduvahendeid. Teemaks jällegi ökoloogilise jalajälje vähendamine ning loomulikult ka kulude kokkuhoid.

  1. Hari kogukonda, töötajaid ja kliente

E-kaubandusega kaasnev varjukülg on pakendamine,  õigemini pakendamisest tekkiv prügi. Sageli on kasutatavad materjalid – mullikile, vahtplast jms – ka üsna keskkonnavaenulikud. Seetõtt harime pidevalt oma kliente, kuidas säästlikult ja nutikalt pakendada. Lisaks toetame taaskasutatava pakendamise algatusi (näiteks Woola, mis teeb muidu kasutuseta jäävast lambavillast pakkematerjali)

Ootel võimalusi on meil veelgi. Näiteks seesama ökosõit – miks mitte jagada ka selles osas eksperdina soovitusi, mida saab kasutusele võtta ilma sõidustiili jälgimise tehnilist programmi omamata. Või siis masinloetavatele e-arvetele üleminek (Omniva kontsern tegeleb füüsiliste asjade logistika kõrval ka infologistikaga ja on ka e-arve operaator), mis aitab ettevõtetel säästa raamatupidaja tööaega ning kiirendada arvete laekumist. Teemasid jagub igas ettevõttes, tuleb ainult avatult mõelda ja silmad lahti hoida!

  1. Koostöö kogukonnaga, ikka oma tegevusalal

Huvitavaid, olulisi ja maailma paremaks muutvaid algatusi on maailmas palju. Mõistlik on valida nende hulgast sellised, mis haakuvad ettevõtte tegevusalaga. See on valdkond, milles oled ekspert ning saad initsiatiivile kõige rohkem kaasa aidata.

Omniva kutsus koostöös Teeme Ära! talgupäevaga ellu postkastitalgud. On ju postkastid oluline osa avalikust ruumist – koledad ja halvas seisukorras postkastid teede äärtes riivavad silma ning ei taga ka saadetiste turvalisust, lisaks teevad ebamugavaks ja aeganõudvaks kirjakandjate töö. Omniva pani välja tasuta grupipostkastid ning kutsus kogukondi üles tegema neile ka kihelkonnavärvides kaunid alused.

Jõuluaegse heategevuskampaania asemel kutsus Omniva peale jõule üles saatma uuele ringile mänguasju, mida lapsed enam ei vaja (jõuluajal saadakse ju ka palju uusi). Liigsed mänguasjad sai tasuta teele panna Omniva pakiautomaadi kaudu ning Omniva toimetas need heategevatele organisatsioonidele, kus leludele uus kodu leiti. Nii on juba mitu aastat suur hulk mänguasju endale uued rõõmsad omanikud leidnud.

4. Kodeeri vastutustundlikkus kõikidesse uuendustesse

Lihtsam on teha uut asja algusest peale õigesti kui olemasolevat täiendama hakata. Seepärast tasub kõiki uusi algatusi kohe vaadata

Uut logistikakeskust plaanima hakates ei ehitanud Omniva lihtsalt maja, vaid maja, mis oleks töötaja- ja keskkonnasõbralik.  Muuhulgas vaatasime kohe ka taastuvatest allikatest toodetud energia poole ning tulemus on, et suur osa meie logistikakeskuse energiavajadusest saab kaetud Eesti ühe suurima päikesepaneelide pargiga hoone katusel. 1667 päikesepaneeli toodavad meile elektrit ning tasuvad end ära hinnanguliselt 7 aastaga.

DCIM100MEDIADJI_0400.JPG
  1. Ole eeskujuks ja kutsu kaasa

Maailmakoristuspäeval alustas Omniva maailma puhtamaks muutmist oma koduümbrusest, puhastades uue logistikakeskuse lähedased teeperved ja krundil asuva kolme tuhande aasta vanuse hiiekivi ümbruse.

Ja mitte ainult! Lisaks panustasime eelnevatesse üleskutsetesse, kutsudes uudiskirja ja sotsiaalmeedia kaudu ka maailmakoristuspäeval kaasa lööma ka kliente, koostööpartnereid ja meie kanalite jälgijaid. Isegi kõikide ettevõttest väljuvate meilide alla oli lisatud meilijalus “Meie koristame. Tule Sina ka!”

Kui tavaliselt võetakse ettevõtete kampaaniad ja sotsiaalsed algatused pigem vaikides teadmiseks, siis maailmakoristuse üleskutsete peale reageerisid mitmed ärikliendid otsese positiivse tagasisidega: Omnivat tunnustati oma eeskuju läbi kaasamise eest ja öeldi, et see innustas.

  1. Liigu sammude kaupa

Iga ettevõte on unikaalne ning see, mida ja millises järjekorras teha, sõltub organisatsioonikultuurist ja ettevõtte DNA-st. Ning soovitud eesmärgi poole on mõistlik liikuma hakata sammude kaupa.

Mõeldes osades ettevõtetes rakendatud praktikale, et töötajatele antakse tasustatud vaba päev vabatahtliku tööga tegelemiseks, hakkasime Omnivas uurima, millega meie inimesed juba tegelevad. Välja ilmus imelisi lugusid. Kirjakandja, kes on tugiisik ja asendusema kolmele lapsele. Valdkonnajuht, kes armastusest kodukoha ja korvpalli vastu veab üle-eestilise mõõtme omandanud tänavakorvpalliturniiri. Kohalik jaotuskeskus kogub raha piirkonna lastekodule ja teine tasub nende juurest varju otsinud vigastatud kassi raviarveid. Ja veel. Ja veel. Ja veel. Seda teevad inimesed oma vabast ajast ja isikliku rahaga.

Selline pühendumus annab julgust hakata ka tööandjana liikuma sinnapoole, et tulevikus pakkuda vabatahtliku tööga tegelemiseks vaba päeva. Samuti saime aga aru, et heategevusest ja vabatahtlikkusest rääkiminegi on organisatsioonis alles algusjärgus ning vaba päeva idee täielikuks õnnestumisekstuleb veel täiendavat eeltööd teha.

  1. Alusta kohe

Liiga sageli kipuvad ettevõtted takerduma sellesse, et asju tahetakse teha tervikuna ja täiuslikult. Jah, see on õige suund, aga tervikuna võib jõuda ka tükikaupa. Selle asemel, et sotsiaalse vastutuse strateegia ja tervikprogrammi väljatöötamisega pikalt pead murda, alusta esimeste sammudega kohe. Saad kohe ka vahetut tagasisidet, kuidas konkreetne idee/formaat/tegevus ettevõttesse sobib ning parimatest praktikatest kujunebki just Sinu ettevõttele omane sotsiaalse vastutuse tegevustik ja strateegia.