5 soovitust paki saatmiseks

1. Kõige olulisem on see, et saaja info oleks pakile kindlalt kinnitatud.  Silt tasub kleepida otse pappkarbile. Libedalt pinnalt, nagu näiteks kleeplindi pealt, võib see lahti tulla.

Adrešu kartes

2. Kirjuta pakile igal juhul ka käsitsi pakikood ning saatja ja saaja telefoninumbrid – nii jõuab saadetis turvaliselt kohale ka siis, kui kleebis paki küljest transpordi käigus lahti tuleb.

3. Vali saadetisele õiges suuruses pakend ja paiguta see vastava suurusega pakikappi. Pakk ei tohi olla väiksem kui  1 x 9 x 14 cm ja suurem kui 39 x 38 x 64 cm, mis mahub kõige suuremasse ehk L-kappi. NB! Pakk võiks olla veidi väiksem kui pakikapi maksimaalsed mõõtmed, et saajal oleks võimalik see mugavalt pakiautomaadist välja võtta.

Omniva

4. Parim pakend on pappkarp. Selleks, et saadetis püsiks seal sees kindlalt paigal ega loksuks, täida tühi ruum pakkematerjaliga – suurepäraselt sobib näiteks kokku kortsutatud ajaleht.

5. Kui otsustad saata toote siiski kilekotis, tõmba see teibiga hoolikalt kokku. Kui kilekott on kinni panemata, siis läheb see õhku täis ja sorteerimisliin võib saadetist hoopis suuremaks pidada. See tähendab, et saaja peab peab pakile järele tulles asjatult lisaraha maksma. Kasuta pakendi kinnitamiseks kindlasti korralikku pakketeipi, mitte maalriteipi ega paela.