OMNIVA PREČU KOMPLEKTĒŠANAS UN APSTRĀDES PAKALPOJUMS: XNET PIEREDZE

Par to, kā Xnet nonāca līdz Omniva preču komplektēšanas un apstrādes pakalpojumam un kāda ir šī pakalpojuma ietekme uz uzņēmuma biznesa procesiem un rezultātiem, stāsta internetveikala valdes loceklis Edgars Ejubs.

Kas jūs pamudināja pieteikties Omniva preču komplektēšanas un apstrādes pakalpojumam? 
Xnet centrālā noliktava atrodas Igaunijā, un mēs meklējām risinājumu ātrākai preču piegādei klientiem. Bija nepieciešama lokāla noliktava, lai mēs varētu preces ļoti ātri, pat tajā pašā dienā, piegādāt klientiem. Omniva mums šādu risinājumu piedāvāja.Sadarbību sākām e-komercijas jomā ļoti nozīmīgā periodā – pagājušā gada novembrī, tieši pirms Melnās piektdienas un Ziemassvētku iepirkšanās drudža. Periodā, kad kurjeri bija ārkārtīgi noslogoti un pakomāti pārpildīti, mums bija svarīgi joprojām noturēt augstu klientu servisu un kvalitāti, tāpēc šis bija ļoti veiksmīgs brīdis, kad sākt sadarbību. 

Kāpēc izvēlējāties tieši Omniva?
Izvēloties partneri, svarīgi bija divi kritēriji: cenu piedāvājums un partnera elastība. Abos kritērijos Omniva piedāvājums pārspēja citus.Projekta ieviešanas laikā bija nepieciešama tehniska un operacionāla iesaiste no abām pusēm, un Omniva bija ļoti atvērti un pretimnākoši, pieskaņojoties mūsu vajadzībām. Mēs pielāgojām noliktavas uzskaites sistēmu, meklējām un atradām kompromisus par preču uzskaiti, preču lokācijām, apstrādes laikiem, brīvdienu plānošanu.Šis projekts tapa salīdzinoši ātri – divu mēnešu laikā kopš vienošanās, jo mūsu mērķis bija sākt sadarbību pirms Melnās piektdienas, un pa šo laiku pārliecinājāmies, ka mēs Omniva tiešām esam ļoti svarīgi.

Kādi ir būtiskākie ieguvumi, kopš izmantojat Omniva preču komplektēšanas un apstrādes pakalpojumu?
 Pirmkārt, varam zināmu preču sortimentu glabāt lokāli, nodrošinot klientam garantētu nākamās dienas piegādi. Šī ir ļoti būtiska mūsu interneta veikala priekšrocība. Tāpat varam pieņemt, ka ātra, ērta un lēta piegāde stimulē arī atkārtotu pirkumu veikšanu un e-klientu lojalitāti.

Otrkārt, tā ir peļņa. No centrālās noliktavas Igaunijā uz Rīgu mēs pārvietojam sezonālās un aktuālākās, klientu pieprasītākās preces. E-veikalā šīs preces ir ar norādi eXpress noliktava. Analizējot pārdošanas datus, redzam, ka eXpress noliktavas preces veido būtisku apgrozījuma daļu – līdz pat 25 % no kopējā pārdošanas apjoma.

Treškārt, tiek atviegloti mūsu ikdienas darba procesiOmniva nodrošina visus procesus un servisu, un mums par to vairs galva nesāp. Īpaši to novērtējām laikā pirms Ziemassvētkiem, kas e-komercijas nozarē bija ļoti saspringts laiks. Mēs nejutām tobrīd aktuālās problēmas un lielo slodzi, organizējot piegādes. Omniva par visu parūpējās mūsu vietā, un mums nebija jāuztraucas par to, kā šajā saspringtajā laikā tikt ar visu galā.

Ceturtkārt, tā ir kvalitāte. Uzsākot sadarbību, vienojāmies ar Omniva par kvalitātes standartiem – par procesiem, uzglabāšanu, preču iepakošanu. Saspringtajā laikā pirms svētkiem, kad e-komercija piedzīvoja vēl nebijušu pieprasījumu, saglabāt ierasto pakalpojuma kvalitāti bija izaicinājums. Mūsu pakalpojums šajā laikā necieta, un tas ir ļoti būtisks ieguvums!

Piektkārt, mums nav jādomā par preču uzglabāšanu. Protams, katram e-veikalam ir citādi, bet mūsu gadījumā būtu jādomā par to, kur un kā glabāt preces. Šobrīd mums par to nav jārūpējas, jo Omniva nodrošina atbilstošu uzglabāšanu, apstrādi, iepakošanu un piegādi.

Visbeidzot, tā, protams, ir attīstība. Jebkurā jauna procesa ieviešanas laikā var nākties saskarties ar dažādiem izaicinājumi, taču kopējā šī pakalpojuma pievienotā vērtība tos atsver. Omniva kā partneris vienmēr iedziļinās izaicinājumos un rod mums labākos risinājumus. 

Katrs bizness, protams, atšķiras, tāpēc viena recepte nederēs visiem. Taču Omniva tiešām ir ļoti elastīgs, atvērts un uz risinājumu vērsts partneris. Arī no sistēmas nodrošinājuma un tehnisko risinājumu viedokļa Omniva iespējas krietni atvieglo procesus.